Koulutus

Hämeenlinnan Munskänkarna järjestää Suomen Munskänkarnan materiaaleihin perustuen erilaisia koulutuksia sekä kursseja viinitietoudesta jäsenten toiveiden ja tarpeiden mukaan. Alla on esimerkkejä seuran koulutuksista.
 

Tasokokeet
 

Tasokokeet sisältävät sekä teoria- että maisteluosuuden.

1-taso (perustaso)

Perustiedot viinin valmistuksesta ja historiasta Euroopassa. Maisteluosan hyväksyttävä suorittaminen edellyttää valmiutta tunnistaa viinin hapokkuus ja tanniinisuus parivertailussa.

Rypälekoe

Hyvät tiedot viinin valmistuksesta sekä kasvuolosuhteiden vaikutuksesta eri rypälelajikkeista valmistettuihin viineihin.

Hyvät tiedot rypälelajikkeista ja niistä valmistetuista tyypillisistä viineistä. Valmius analysoida ja kuvailla viinin tyypillisimmät ominaisuudet.

Maisteluosan hyväksyttävä suorittaminen edellyttää valmiutta tunnistaa Chardonnay-, Sauvignon Blanc-, Riesling- sekä Cabernet Sauvignon-, Pinot Noir- ja Syrah-rypäleistä valmistettuja viinejä.

2-taso

Hyvät tiedot viinin valmistuksesta keskeisissä Euroopan maissa sekä perustiedot muun maailman viineistä.

Maisteluosan hyväksyttävä suorittaminen edellyttää valmiutta tunnistaa eri rypälelajikkeista valmistettuja viinejä viinialueineen.

3-taso

3-tason teoreettisen kokeen hyväksyttävä suorittaminen edellyttää omaehtoista ja laajaa opiskelua eri osa-alueilla.

Laajamittaisen maistamisharjoittelun perusteella saavutettua erinomaista valmiutta tunnistaa eri alueilta kotoisin olevia ja eri rypälelajikkeista ja niiden yhdistelmistä valmistettuja eri-ikäisiä viinejä.

Kirjallinen erikoistyö, joka edellyttää syvällistä viinituntuntemusta.

Näin luet jäsennauhaa:
Viinirypäle ja M-kirjain pinssi on varsinainen jäsenmerkki (voidaan käyttää myös muussa asussa). Liityttäessä saa nauhan, tastevinin (hopean värinen viininmaistelumalja) ja jäsenmerkin.
* Symbolit vihreällä pohjalla: I-tason merkin suoritus tehty
* Symbolit keltaisella pohjalla: Rypälemerkin suoritus tehty
* Symbolit sinisellä pohjalla: Kakkostason suoritus tehty
* Symbolit viininpunaisella pohjalla: Kolmostason suoritukset tehty

Nauhan värit:
* Vihreä-musta nauha, jäsenenä alle 5 vuotta.
* Kelta-oranssi nauha, jäsenenä 5 -9 vuotta
* Violetti nauha, jäsenenä 10 - 24 vuotta
* Punainen-kulta nauha, jäsenenä yli 25 vuotta